сряда, 10 ноември 2010 г.

Котарак пътува редовно с влакче до морски парк

Освен известния „Скарбъроу Феър“ сега има и невероятния Скарбъроу Котак, който е признат за най-умния на света! Това е Пърси, котарака, който редовно ползва туристическо влакче за да се вози до местния морски парк.
Стопаните му живеят в къща в Грин Хауардс Драйв ( на 0,75 мили от морския парк) и с изненада откриват в местния вестник „Scarborough Evening News” статия за котак, редовен „клиент” на железницата и посетител на морския парк, а по снимката разпознават техния котарак Пърси! Те описват котарака като доста независим тип (клик на интервюто) Пърси, казват, през зимата предпочита да си лежи на канапето, но през лятото обикаля по цял ден (от вестника разбрали точно къде обикаля).
Шест-годишният котарак е клиент на железницата North Bay Railway от пет години и служителите са му поставили килимче на спирката за да си подремне комфортно, очаквайки влака. Пазача на спирката казва, че Пърси е редовен и точен клиент и другите пътници се забавляват с него. Ръководството на железницата подчертава че линията е dog-friendly !!!! Това наистина трябва да видят много транспортни компании по света, които забраняват животните да пътуват свободно!
Директорът на морския парк „Scarborough Sea Life Centre” , казва че Пърси обикновено седи на стената до входа и чака някоя група посетители да отвори вратата, после се промъква с тях вътре, но винаги е тих и послушен – харесва му да гледа пингвините, обикаля около рибите и е много по-културен от някой други посетители. Е, пингвините не го симпатизират и се плашат, но Пърси е джентълмен – само гледа и не се опитва да бръкне в някой аквариум!
След като прекара приятно време, зяпайки пингвините и рибите Пърси скача във влакчето и се прибира в къщи.
Културно!
Котака сериозно се е погрижил да прекарва свободното си време според своите интереси, а не да гледа скучните махленски котки и пенсионерите по пейките в парка. Не знам какви шансове има котарак с интерес към футбола да гледа някой мач или музикален котарак – да гледа някой концерт/опера/балет. Във всеки случай това не е единствения котарак, ползващ обществения транспорт в кралството – вече писаха за две други котки, ползващи автобус.
А аз като си помисля как някой хора затварят котките в апартаментите си, предлагайки им само собствената си скучна компания...жалко...

Няма коментари:

Публикуване на коментар