сряда, 20 октомври 2010 г.

Тъжна приказка за малкия Принц от пустинята (с поуки)

Живял един принц в красив дворец сред пустинята. Имал слуга - едно тъмнокожо момче, прибрано от приюта за сираци. Принца обичал да си играе с момчето на футбол ( момчето играело ролята на топка), на бокс (момчето било боксовата круша) и на чичо доктор (няма да кажа подробности).
Но веднъж му станало скучно в големия дворец сред пустинята и решил да отседне за известно време в семейния хотел на хладния остров. Заживели там на хладно с неговия слуга, яли, пили и се веселили. Особено весело било на Свети Валентайн когато заедно пили коктейли и много играли (особено принца). Но за нещастие момчето било с крехко здраве и не издържало на голямата веселба та взело и се споминало.
И тук започва трагедията на принца – той си мислил че има дипломатически имунитет, а то излязло че нямааааа. И Ооооо, чуждоземни странни нрави – те не знаели че в пустинята черните хора са родени за да играят с тях принцовете! В миналото три други принца били обвинени че изхабили съвсем черните си момчета, но това било в приятелската хамерианска страна и единия от тях просто се наложило да плати тен бъкс и ..толкова. А сега невежите от хладния остров се отнасяли с него като обикновен смъртен. Арестували принца и му задавали неудобни въпроси, намеквали за хомосексуализъм и съдизъм без да се съобразяват че говорят на последовател на правата вяра и то Принц от Теееесния кръг, не от.. просто широкия.
Принцът се ги убеждавал че е хетеросексуален, че си има приятелка там, в пустинята, но те му изровили от аджендата няколко срещи, които имал с мъжки проститутки и с един гей-масажист. Изровили от лаптопа му един куп снимки от гейски сайтове, изровили от телефона му снимки и не повярвали че интересът към тях е бил само, доколкото това би му помогнало да опознае християнската култура. Изобщо не гледали на принца с доверие и се съмнявали в неговите думи – това в пустинята никога не би се случило!
Тъжно му станало на принца че не го уважават и решил просто да ги игнорира и да се държи хладно и презрително към невежите. Семейството му изпратило феи и вълшебници на помощ, но бюрокрацията на хладния остров била толкова твърдоглава че магиите не хващали– виж в приятелската хамерианска страна магиите действат, но горкия принц загубил своя слуга на грешно място.
Поука 1– принцът е по-принц, когато си е в пустинята. (или поне в приятелска страна)
Поука 2– не бий слугата си преди с провериш дали дипломатическия ти имунитет важи.
Поука 3– на хладните острови историята на браузера важи повече от историята на принца.

Да не си помислите че намеквам за http://www.guardian.co.uk/commentisfree/2010/oct/20/saudi-prince-murder-justice
Или че се опитвам да съчинявам нещо като
http://www.guardian.co.uk/uk/2010/oct/20/saudi-prince-jailed-for-life
Нееее, аз просто така си разказвам приказка!

Няма коментари:

Публикуване на коментар